Overlast van muizen en ratten? | ECOstyle Overlast van muizen en ratten? | ECOstyle
Overlast van muizen en ratten?

Overlast van muizen en ratten?

Isabelle van Geenen23/11/2023

Het najaar is de tijd dat muizen en ratten graag de warmte opzoeken en binnen voor flink wat overlast kunnen zorgen. Muizen komen we het vaakst tegen binnenshuis, maar ook de rat laat zich lang niet altijd tegenhouden. In veel grote steden vormen ratten zelfs een ware plaag. Beide knagers kunnen voor ongewenste en ongezonde situaties zorgen, een probleem waar veel mensen graag vanaf willen!


Hoe voorkom of verjaag je muizen en ratten?

Het liefst voorkom je natuurlijk de overlast. Muizen en ratten zijn meesters in het vinden van eten. Het is daarom belangrijk geen voedsel of afval te laten slingeren, zodat ze daar niet door worden getriggerd. Daarbij kunnen ze binnenkomen door een piepkleine opening, dus is het advies om het huis goed af te dichten.

Hebben de ongenode gasten toch kans gezien in huis te komen? Dan wil je er snel vanaf. Gif is geen optie en een val kan onnodig leed veroorzaken. Ook vindt niet iedereen het prettig om een gevangen muis of rat te verwijderen. Gelukkig kun je met ultrasone verjagers het probleem snel en effectief oplossen. De ultrasone apparaatjes, die eenvoudig in het stopcontact geplaatst worden of op batterijen werken, produceren een hoge pieptoon, die muizen en ratten heel vervelend vinden. Zij kunnen er niet tegen en verlaten snel het pand. Mensen en huisdieren hebben er geen last van, zij kunnen de geluidsfrequentie niet horen. De ultrasone verjagers kunnen ook preventief ingezet worden. Een eenvoudige en effectieve methode om het muizen- en rattenprobleem te voorkomen of op te lossen.

Campagne ultrasone verjagers van ECOstyle

ECOstyle heeft een breed assortiment ultrasone verjagers. Omdat het muizen- en ratten probleem nu zeer actueel is, is een campagne gestart om mensen te helpen met de juiste, effectieve oplossing. Zo zal in de komende weken via de social media, in de tuincentra én in de grote steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen en Eindhoven via abri’s, het probleem plus de oplossing onder de aandacht worden gebracht. Voor een muis- en ratvrij huis!


Toe aan nog meer groene content?

 • Salvia snoeien: een handige gids voor tuinliefhebbers

  Salvia snoeien: een handige gids voor tuinliefhebbers

  Lees meer 

 • Pruimenboom snoeien: hoe, wanneer en waarom?

  Pruimenboom snoeien: hoe, wanneer en waarom?

  Lees meer 

 • Hoe kies je de juiste potmaat voor je kamerplant?

  Hoe kies je de juiste potmaat voor je kamerplant?

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.

1
Free Gift