Afgelopen week kleurde het geel in Appeltern | ECOstyle Afgelopen week kleurde het geel in Appeltern | ECOstyle
Afgelopen week kleurde het geel in Appeltern

Afgelopen week kleurde het geel in Appeltern

Isabelle van Geenen17/10/2023

Omringt door prachtige tuinen presenteerde ECOstyle haar historie, maar ook vooral haar visie op de toekomst en haar ambitieuze plannen aan een grote diversiteit van retailers.


Tijdens dit ECOstyle seminar nam zij geïnteresseerden mee ondergronds. Al meer dan 55 jaar werkt ECOstyle vanuit de kracht van de natuur – en dat begint in de bodem. Zij weet als geen ander dat een gezonde bodem zorgt voor gezonde weerbare planten. En omdat gezonde planten in een gezonde bodem meer biodiversiteit aantrekken en goed kunnen wortelen, zorgt dit weer voor een gezonde planeet. Een planeet die biodivers is, maar ook waar water goed opgenomen kan worden door de bodem en waar in diezelfde bodem volop CO2 opgeslagen kan worden.

Als voorloper op het gebied van duurzaam tuinieren, wil ECOstyle de Nederlandse consument nog meer meenemen in dit verhaal. Met ECOlogische producten die werken – dankzij de kracht van de natuur.

Innovaties van ECOstyle

De laatste jaren heeft ECOstyle veel belangrijke innovaties gebracht. In de jaren 80 begon zij als eerste met het toevoegen van een effectieve mix van schimmels en bacteriën aan haar meststoffen, zodat de meststof maar ook grasmaaisel en ander organisch materiaal goed afgebroken kan worden in de bodem. Sinds 2003 voegde zij daar de bijzondere Mycorrhizae schimmel aan toe, die het wortelstelsel als het ware verlengd, zodat de plant meer voeding en vocht kan opnemen. 2016 was het een bijzonder jaar, omdat ECOstyle toen nog vrij onbekend micro-organisme aan haar meststoffen toevoegde: het door haar gepatenteerde Protozoa. Deze zorgen ervoor dat de organische meststof al bij lagere temperaturen effectief is, en dat de biodiversiteit in de bodem optimaal wordt. En dit jaar, in 2023, is tenslotte het jaar van de stikstofbindende bacterie: een bacterie die vrij beschikbare stikstof uit de lucht, kan omzetten in voor de plant beschikbare voeding in de bodem. Op deze manier hoeft er minder stikstof op de tuin aangebracht te worden, maar wordt er gewerkt met wat er al is – weer een grote stap vooruit in de duurzame missie van ECOstyle.

ECOstyle werkt dus met innovaties uit haar eigen lab die zorgen voor gegarandeerde, langdurige effectiviteit. Met deze wetenschappelijk onderbouwde producten waar duurzaamheid en effectiviteit hand in hand gaan hoopt zij de Nederlandse consument te overtuigen ook te kiezen voor duurzaam tuinieren. Tuinieren met de natuur – niet ertegen. ECOstyle heeft een ambitieus plan om nog verder te groeien de komende jaren. Door inzet van extra middelen op marketing en in de winkels zal de Nederlandse consument steeds meer te weten komen over hoe je echt duurzaam kan tuinieren. En zal hen dit ook makkelijk worden gemaakt; steeds vaker zullen ze ECOstyle tegenkomen en de producten beter leren kennen, om zo zelf met duurzaam tuinieren aan de slag te kunnen gaan in hun eigen achtertuin.

Deze verandering in gang zetten kan ECOstyle niet alleen. Zij slaat graag de handen ineen met haar retailpartners om zo samen de consument te bedienen en duurzaam tuinieren de standaard te maken.


Toe aan nog meer groene content?

 • 5x effectieve manieren om water te besparen in je tuin

  5x effectieve manieren om water te besparen in je tuin

  Lees meer 

 • Waarom stinzenplanten een must-have zijn voor je voorjaarstuin

  Waarom stinzenplanten een must-have zijn voor je voorjaarstuin

  Lees meer 

 • Alles wat je moet weten over het snoeien van clematis

  Alles wat je moet weten over het snoeien van clematis

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.