Een echt mooie tuin begint bij de bodem! | ECOstyle persbericht Een echt mooie tuin begint bij de bodem! | ECOstyle persbericht

Een echt mooie tuin begint bij de bodem!

 • , door Isabelle van Geenen
Een echt mooie tuin begint bij de bodem!

ECOstyle start bodem campagne

In actie komen om mensen mét de natuur te laten werken, niet ertegen. Dat is de missie van ECOstyle. En écht werken met de natuur, begint in de bodem. Want alleen in een gezonde bodem kunnen planten goed en sterk groeien. Trekken ze meer biodiversiteit aan en zijn ze minder vatbaar voor ziekten en plagen.

Daarom verlegt ECOstyle de focus in haar voorjaarscampagne naar wat je niet ziet: de bodem. Om heel Nederland bewust te maken van het belang van een gezonde bodem.

bodemcampagne

Een campagne waarin ECOstyle de wereld – letterlijk – op zijn kop zet. Want het is heel logisch om te beginnen met wat er belangrijk is, toch? Wist je bijvoorbeeld dat er in een theelepel grond meer levende organismen zitten dan dat er leven boven de grond is? En al dat leven, micro-organismen zoals schimmels, bacteriën, maar ook macro-organismen zoals regenwormen en springstaarten, hebben een belangrijke rol in het ECOsysteem. Bij het afbreken van organisch materiaal en het vrijmaken van voedingsstoffen voor planten. De grond lekker rul houden zodat wortels goed kunnen groeien. En ook bij het vasthouden van water, het opslaan van CO2… het gebeurt allemaal in de bodem.

Daarom start ECOstyle deze week een 360° bodem campagne. In de tuincentra speelt de bodem de hoofdrol bij de ECOstyle presentaties, aantrekkelijke en duidelijke informatie helpt de tuinier op weg hoe de bodem en het bodemleven rijk en gezond te maken en te houden. Daarbij zijn er uitingen te horen op diverse landelijke radiozenders en is de bodemcampagne zichtbaar via abri's en in diverse magazines en landelijke dagbladen.

In deze campagne staan een aantal producten van ECOstyle centraal

 • Pas als je de bodem niet schaadt, is je gazon echt groen! Gezond gras gaat dieper dan je denkt. De ECOstyle Gazon-AZ+ producten voeden het bodemleven, wat zorgt voor een langdurig diepgroen gazon, zonder mos.
 • Niet groene kalk maakt ons zuur. AZ-Kalk komt niet uit kalkgroeves, maar uit Nederlands drinkwater. Deze CO2 neutrale kalk spoelt niet uit, maar bindt met het zuur in de bodem. Zo ontstaat een gezonde basis voor plantengroei. Effectiviteit gaat hier samen met duurzaamheid.
 • Lang leve de schimmels en bacteriën Stimuleer en activeer het bodemleven met nuttige schimmels en bacteriën die je vindt in onze gloednieuwe Bodemleven Booster! Daarnaast lanceert ECOstyle dit jaar de Bladcomposteerder, die blad in de borders versneld omzet in nuttige compost voor de bodem.

De ECOstyle producten zijn verkrijgbaar via het tuincentrum en doe-het-zelf zaak.


Toe aan nog meer groene content?

 • Pruimenboom snoeien: hoe, wanneer en waarom?

  Pruimenboom snoeien: hoe, wanneer en waarom?

  Lees meer 

 • Hoe kies je de juiste potmaat voor je kamerplant?

  Hoe kies je de juiste potmaat voor je kamerplant?

  Lees meer 

 • Frambozen snoeien: een handig stappenplan voor een gezonde oogst

  Frambozen snoeien: een handig stappenplan voor een gezonde oogst

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.