Een tuin vol bloemen en biodiversiteit | ECOstyle Een tuin vol bloemen en biodiversiteit | ECOstyle
Een tuin vol bloemen en biodiversiteit

Een tuin vol bloemen en biodiversiteit

Online redactie03/07/2024

Hou je ook zo van kleurige bloemen in je tuin? Je bent niet de enige. Naast veel tuinbezitters die ook van bloemen houden, zijn er ook allerlei nuttige insecten dol op, waaronder de bij. Bijen zijn zelfs afhankelijk van de nectar en het stuifmeel uit bloemen om te kunnen overleven. Dus naast het feit dat bloemen letterlijk je tuin opfleuren, zijn ze ook nog eens van levensbelang voor bijen en allerlei andere beestjes.


Bijen bijeen

Waar veel variatie is aan bloemen en planten is veel leven. Er zoemt, springt en kruipt van alles rond, waarbij de bij toch vaak het beestje is dat ons het meeste opvalt. Weet je dat er wel 360 soorten bijen zijn?! De honingbij is daar één van en kennen we vaak wel, maar dat er zo veel varianten zijn is vaak onbekend. Alle soorten zijn super belangrijk voor het bestuiven van planten, de biodiversiteit en het voortbestaan van ons allemaal. Iets om zuinig op te zijn en daar waar we kunnen de bij en andere insecten een handje te helpen.

Zaai heel eenvoudig je eigen bloemenpracht

Wil jij ook meer bloei en biodiversiteit in je tuin? En welke bloemen kies je dan? Dat is best lastig kiezen. Maar geen stress of gepieker, gebruik de handige SowEazy Inzaairol, vol met zaden van allerlei soorten veldbloemen. Gemakkelijker wordt het niet en het resultaat is prachtig! Fijn voor jezelf én fijn voor allerlei nuttige zoemers en andere beestjes.

Wat is SowEazy?

Het lijkt op het oog wel een beetje op een behangrol, maar dan één vol met zaden van allerlei veldbloemen; van akelei tot bosviool, van klaproos, margriet en malva tot korenbloem. In totaal zitten er 29 verschillende soorten bloemzaden op de SowEazy Inzaairol. Met SowEazy heb je ook nog eens veel minder last van onkruidgroei tussen de planten én de vogels pikken het bloemzaad niet weg. De biologisch afbreekbare mat kan goed vocht vasthouden en lost op in de bodem. Alleen de bloemen blijven over! De zaadhulzen en de afbreekbare mat zijn daarbij ook nog eens een waardevolle bron van voeding voor het bodemleven.

Hoe werkt SowEazy?

Heel eenvoudig. Maak de grond waar je de bloemen wilt laten groeien egaal, rol de SowEazy inzaairol uit en strooi er een laagje grond overheen. Dan met water besproeien en de bloemen kunnen gaan groeien en bloeien, na een poosje kun je volop genieten van een prachtige bloemenzee. SowEazy met veldbloemen is dé handige tuinhulp voor een enorme boost aan de balans en biodiversiteit in je eigen tuin!

Met een rol SowEazy krijg je 4 m2 aan bloemenpracht, je kunt de rol in je tuin gebruiken van maart tot en met november.


Toe aan nog meer groene content?

 • Passiebloem snoeien: zo zorg je voor optimale bloei

  Passiebloem snoeien: zo zorg je voor optimale bloei

  Lees meer 

 • 5x effectieve manieren om water te besparen in je tuin

  5x effectieve manieren om water te besparen in je tuin

  Lees meer 

 • Waarom stinzenplanten een must-have zijn voor je voorjaarstuin

  Waarom stinzenplanten een must-have zijn voor je voorjaarstuin

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.