Onder het Maaiveld, de bijzondere wereld onder onze voeten – ECOstyle Onder het Maaiveld, de bijzondere wereld onder onze voeten
Onder het Maaiveld, de bijzondere wereld onder onze voeten

Onder het Maaiveld, de bijzondere wereld onder onze voeten

Isabelle van Geenen07/02/2023

Op 2 maart verschijnt de film ‘Onder het maaiveld’ in de Nederlandse bioscopen. De fascinerende wereld onder onze voeten staat centraal en laat het grote belang van een gezonde bodem zien. Dit thema vormt ook al meer dan 55 jaar de basis waar vanuit ECOstyle haar natuurlijke producten voor duurzaam tuinieren ontwikkelt. Zo is er een mooie samenwerking ontstaan tussen EMS Films en ECOstyle. Als één van de sponsoren, maar ook als onderdeel van de film. Zo laat technisch directeur Pier Oosterkamp in de film het verschil zien tussen het bodemleven in goede en slechte grond en vertelt hij over een groot bodemproject bij een vijftigtal boeren met verschillende bedrijfsvoeringen.


Onder het maaiveld

De manier waarop we omgaan met de bodem en de natuur komt vaak terug in het nieuws. Er zal een grote draai gemaakt moeten worden naar een omgang met onze natuur die in balans is met het leven op aarde. Hoe kunnen we verstandiger omgaan met de basis van ons bestaan en kunnen we van de natuur leren? Meestal denken we bij die natuur aan de zichtbare planten- en dierenwereld. Maar die flora en fauna is slechts het topje van de ijsberg. Onder het Maaiveld neemt je mee op een fascinerende ondergrondse reis waar juist de kleine en microscopische wereld tot leven wordt gebracht. Naar een wereld die grote impact heeft op alles wat leeft en de gezondheid van dier, plant, mens en milieu. Het onzichtbare is zichtbaar gemaakt, een film vol verwondering en inspiratie!

Samenwerking

Onder het maaiveld is een film van EMS Films, ook de makers van De Wilde Stad en De Nieuwe Wildernis. Onder het maaiveld dompelt je onder in de levende, wondere wereld ondergronds.

ECOstyle is al vanaf 1967 specialist op het gebied van duurzaam tuinieren, met altijd een gezonde bodem als basis en uitgangspunt. Puur organische meststoffen en natuurlijke vijanden (aaltjes, lieveheersbeestjes, sluipwespen, e.d.) behoren tot het assortiment.

Onder het Maaiveld, vanaf 2 maart in veel bioscopen en filmhuizen in Nederland te zien!

Meer over gezond bodemleven

Wist je dat een theelepeltje grond meer levende organismen bevat dan dat er mensen op aarde leven? Het bodemleven is zo belangrijk, maar toch weten we bar weinig over dat ondergrondse leven. Een gezond bodemleven zorgt ervoor dat de aarde water kan vasthouden in natte tijden en opslaan voor droge tijden, koolstof kan opslaan en water kan zuiveren. Ook worden voedingsstoffen in de bodem gerecycled door bodemdieren en helpen ze bij natuurlijke plaagbestrijding. Een vitale bodem is essentieel voor de verduurzaming van voedselproductie en helpt ons in de strijd tegen klimaatverandering. Onder het Maaiveld laat je kennismaken met die ongeziene ondergrondse wereld.


Toe aan nog meer groene content?

 • Salvia snoeien: een handige gids voor tuinliefhebbers

  Salvia snoeien: een handige gids voor tuinliefhebbers

  Lees meer 

 • Pruimenboom snoeien: hoe, wanneer en waarom?

  Pruimenboom snoeien: hoe, wanneer en waarom?

  Lees meer 

 • Hoe kies je de juiste potmaat voor je kamerplant?

  Hoe kies je de juiste potmaat voor je kamerplant?

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.

1
Free Gift