gazon-nieuwe-website-5

Gazonbemesting in de zomer? Alles over de tweede bemesting

Bemesten is belangrijk voor een mooi, groen gazon. Maar waarom moet je het gazon eigenlijk een tweede bemesting geven? En wanneer doe je dit? We vertellen je alles over bemesting in de zomer.

Bestel Gazon-AZ+

Bemesten in de zomer

Na je gazon de eerste keer te bemesten in de lente heeft je gazon ook in de zomer opnieuw voeding nodig. Het gras wordt door het mooie weer vaak intensief gebruikt. Ook nemen de voedingsstoffen in de bodem af. Door het gazon een tweede bemesting te geven, behoudt het gras zijn groene kleur en gaat het daarnaast sterk de herfst in. Met Gazon-AZ+ zorg je voor een sterk wortelstelsel en een goede bodemstructuur.

Waarom bemesten in de zomer?

grass-lawn-in-the-park-1080px

De voedingsstoffen van de eerste bemesting in de lente zijn vaak na ongeveer 3 maanden op. Het is daardoor belangrijk om opnieuw voedingstoffen toe te dienen.

Door de warmte van de zon en het intensieve gebruikt krijgt het gazon het wat zwaarder dan in de maanden ervoor. Door het gazon een tweede keer te bemesten geef je het gras weer voldoende voeding. Zo behoudt het een mooie diepgroene kleur en blijft het sterk en vitaal. Daardoor krijgen plagen, problemen en onkruid minder kans. 

Gazon onderhouden in de zomer

meststof-generiek

Wil jij op een makkelijke manier  het gazon een tweede bemesting geven? Houdt dan rekening met het volgende:

  1. In het voorjaar bemest je het gazon voor een goede groei, in de zomer om het gras mooi groen te houden en in de herfst om het gazon winterklaar te maken. Onze Gazon-AZ+ is organisch en ook bestand tegen droogte. Gebruik Gazon-AZ+ Najaar in de herfst.
  2. Een goede zuurtegraad is essentieel voor het groeien van gras en een betere opname van voedingstoffen. Gebruik AZ-Kalk voor het op peil houden van de zuurtegraad. Gebruik pH-Bodemtest voor het meten van de zuurgraad.
  3. Door wekelijks te maaien stimuleer je de groei van het gras en krijgt mos en onkruid veel minder kans.

Hoe je gazon in de zomer herstellen?

Door je gazon goed te onderhouden voorkom je kale en gele plekken, mos, onkruid en schimmels. Bemest zowel in de lente, zomer en het najaar om een sterk en gezond gazon te houden. Zie je onverhoopt toch verkleurde plekken? Met Gazon 4-in-1  of Graszaad-Herstel heb je weer vlot een sterk en dicht gazon. 
gras-gazon-lawn

4-stappenplan voor een groen gazon

Bij het onderhoud van je gazon zijn vier stappen belangrijk: verticuteren, inzaaien, kalk strooien en bemesten.

Bekijk het stappenplan

Word lid van de ECOstyle community!

Ontvang praktische tips, advies en inspiratie rechtstreeks in je inbox! Samen zullen we jouw groene avontuur tot een groot succes maken.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.