Gazonbemesting in de zomer? Alles over de tweede bemesting

Bemesten is belangrijk voor een mooi, groen gazon. Maar waarom moet je het gazon eigenlijk een tweede bemesting geven? En wanneer doe je dit? We vertellen je alles over bemesting in de zomer.
1103170 - gazon-az+

Bemesten in de zomer

Na je gazon de eerste keer te bemesten in de lente heeft je gazon ook in de zomer opnieuw voeding nodig. Het gras wordt door het mooie weer vaak intensief gebruikt. Ook nemen de voedingsstoffen in de bodem af. Door het gazon een tweede bemesting te geven, behoudt het gras zijn groene kleur en gaat het daarnaast sterk de herfst in. Met Gazon-AZ+ zorg je voor een sterk wortelstelsel en een goede bodemstructuur.

Waarom bemesten in de zomer?

grass-lawn-in-the-park-1080px

De voedingsstoffen van de eerste bemesting in de lente zijn vaak na ongeveer 3 maanden op. Het is daardoor belangrijk om opnieuw voedingstoffen toe te dienen.

Door de warmte van de zon en het intensieve gebruikt krijgt het gazon het wat zwaarder dan in de maanden ervoor. Door het gazon een tweede keer te bemesten geef je het gras weer voldoende voeding. Zo behoudt het een mooie diepgroene kleur en blijft het sterk en vitaal. Daardoor krijgen plagen, problemen en onkruid minder kans. 

Gazon onderhouden in de zomer

meststof-generiek

Wil jij op een makkelijke manier  het gazon een tweede bemesting geven? Houdt dan rekening met het volgende:

  1. In het voorjaar bemest je het gazon voor een goede groei, in de zomer om het gras mooi groen te houden en in de herfst om het gazon winterklaar te maken. Onze Gazon-AZ+ is organisch en ook bestand tegen droogte. Gebruik Gazon-AZ+ Najaar in de herfst.
  2. Een goede zuurtegraad is essentieel voor het groeien van gras en een betere opname van voedingstoffen. Gebruik AZ-Kalk voor het op peil houden van de zuurtegraad. Gebruik pH-Bodemtest voor het meten van de zuurgraad.
  3. Door wekelijks te maaien stimuleer je de groei van het gras en krijgt mos en onkruid veel minder kans.

Hoe je gazon in de zomer herstellen?

Door je gazon goed te onderhouden voorkom je kale en gele plekken, mos, onkruid en schimmels. Bemest zowel in de lente, zomer en het najaar om een sterk en gezond gazon te houden. Zie je onverhoopt toch verkleurde plekken? Met Gazon 4-in-1  of Graszaad-Herstel heb je weer vlot een sterk en dicht gazon. 

Houd je gazon langer mooi met de producten van ECOstyle

Blader door onze producten voor een diepgroen gazon

Gazon-AZ+ Gazonmest
Gazon-AZ+ Gazonmest

Een groen, sterk gazon ligt binnen handbereik! Geef je ...

vanaf € 12.99

Gazon-AZ+ Najaar
Gazon-AZ+ Najaar

De weerstand van het gazon verhogen? Geef je gazon de ...

vanaf € 12.99

Gazon 4-in-1 totaalpakket
Gazon 4-in-1 totaalpakket

Klaar met kale plekken in het gazon? Gazon 4-in-1 herstelt ...

vanaf € 10.49

Gazon Jaarpakket
Gazon Jaarpakket

Een sterk gazon het hele jaar door? Daar kan het gras wel ...

vanaf € 54.99

GazonGemak - plantaardige mest (Vegan)
GazonGemak - plantaardige mest (Vegan)

Een gazon krijgt het soms zwaar te verduren, met kale ...

€ 8.99

Duurzaamheid

Ga voor duurzaam

Kies voor ECOstyle

Bij ECOstyle geloven we dat niemand zo goed de natuurlijke balans van de planeet kan herstellen en ondersteunen, als de natuur zelf. Daarom werken we graag mét de natuur, niet ertegen. Zo kan zij optimaal haar werk doen in het groen om je heen. Doe je mee?

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Bezoek ons Kenniscentrum en vind het antwoord op jouw vraag, of neem direct contact met ons op.