Zo verlagen we samen

de 'carbon footprint'

Wie een betere wereld wil, moet daarvoor zelf het initiatief nemen. Het is een feit dat de CO2 uitstoot in de hele wereld omlaag moet. Daarom werken wij actief aan het verlagen van de CO2-uitstoot van onze producten. Het is onze missie om de aarde weer terug in balans te brengen. Hieronder lees je wat wij daar voor doen.
AZ-Kalk 1

Wat is 'low carbon footprint'?

De term low carbon footprint is een term die je waarschijnlijk steeds vaker voorbij hoort komen. Het is een manier om de hoeveelheid CO2-uitstoot weer te geven.

Het gaat bij de carbon footprint om de uitstoot die wordt gemaakt in de totale productieketen om een product te maken. Het grootste gedeelte van de CO2-uitstoot vormt zich buiten de individuele keuzes van iemand.

Des te meer reden om juist als bedrijf onze emissies te verlagen en zo min mogelijk CO2 uit te stoten. Hoe we dat doen? Dat lees je hieronder.

Groen Grond Groene planten 2

Onze low carbon producten

Wij dragen bij aan de wereldwijde inzet om de CO2-uitstoot te verlagen. Dat doen wij bijvoorbeeld met onze kalk en potgronden. 

De meest duurzame kalk

Onze kalk wordt op een super duurzame manier verkregen. In plaats het afgraven van kalkgroeves, waarbij kostbare natuur verloren gaat, halen wij de kalk als restproduct uit het winningsproces van leidingwater. Er worden dus geen kalkgroeves of andere natuurgebieden afgegraven voor de kalk. Dat maakt onze AZ-Kalk de meest duurzame kalk op de markt. 

Potgronden vrij van turf

Veel potgronden bestaan voor meer dan de helft uit turf, dat is gedroogd veen. Het afgraven van veen is belastend voor het milieu. Door het afgraven komt er namelijk veel CO2 vrij. Maar ook gaat er unieke natuur verloren.

Daarom gebruiken wij uitsluitend geen turf in onze potgronden, maar juist hernieuwbare grondstoffen. Denk aan kokosvezels, een restproduct uit de kokosindustrie, en veenmos. Veenmos is een grondstof dat in tegenstelling tot veen binnen een aantal jaar weer aangroeit. Hoe mooi is dat?

Hierdoor heeft potgrond op basis van veenmos en kokosvezels een CO2 uitstoot tot wel 70% lager dan potgrond op basis van turf. De restuitstoot binnen de keten compenseert ECOstyle via Trees For All. Dit maakt dat onze potgronden een super lage CO2-footprint hebben. 

Onze taak?

De natuur in staat stellen om te doen waar ze het beste in is: haar pracht laten zien en haar vijanden bestrijden.

Waarom is minder CO2 belangrijk?

Sinds de industriële revolutie stoten we meer broeikasgassen uit dan ooit. Dit doen we door in hoog tempo fossiele brandstoffen zoals olie, kolen en gas te gebruiken. We kappen bossen en we houden grootschalig vee. Ook hierdoor komt er meer CO2 vrij. Deze toename van CO2 deeltjes in de atmosfeer zorgen ervoor dat de warmte van de zon moeilijker kan ontsnappen uit de atmosfeer. Hierdoor warmt de aarde op.

Door deze opwarming verandert de aarde snel. De zeespiegel stijgt en sommige gebieden zullen steeds moeilijker bewoonbaar worden. Ook krijgen we hierdoor steeds vaker te maken met extreme weerverschijnselen, zoals meer hittegolven en extreme neerslag. Daarom is het belangrijk om zo min mogelijk CO2 uit te stoten, voordat het te laat is. 

Daarom nemen wij als ECOstyle onze verantwoordelijkheid door producten met een low carbon footprint te leveren en zo duurzaam mogelijk te ondernemen. Zo blijft ons kantoorgebouw warm door gebruik te maken van aardwarmte. Ook liggen er maar liefst 675 zonnepanelen op het dak. Zo is ons kantoor niet alleen energie neutraal, maar is in staat om energie terug te leveren aan het netwerk. Op deze, en nog veel meer, manieren dragen wij ons steentje bij om de natuur een handje te helpen. 

Houd je tuin mooi met de natuurlijke producten van ECOstyle

Blader door onze producten

kalk voor de tuin
AZ-Kalk

Corrigeer de zuurgraad van de bodem in het gazon, de ...

vanaf € 6.29

GroeiGrond Groene Planten
GroeiGrond Groene Planten

Sterke, groene potplanten? Daarvoor hebben planten een ...

vanaf € 5.29

GroeiGrond Bloeiende Planten
GroeiGrond Bloeiende Planten

Uitbundig bloeiende en kleurrijke potplanten? Daarvoor ...

vanaf € 5.29

GroeiGrond Zuurminnende Planten
GroeiGrond Zuurminnende Planten

Wel eens van zuurminnende planten gehoord? Onder andere ...

€ 9.99

GroeiGrond Kamerplanten
GroeiGrond Kamerplanten

Sterke kamerplanten? Daarvoor hebben planten een goede ...

vanaf € 5.99

MediterraneGrond
MediterraneGrond

Jouw Mediterrane planten extra in de watten leggen? Geef ze ...

€ 9.99

AanplantGrond
AanplantGrond

Problemen in de tuin? Deze zijn vaak te herleiden tot een ...

€ 10.99

MoestuinGrond
MoestuinGrond

Een sterke en vruchtbare moestuin? Daarvoor hebben je ...

€ 10.99

GazonGrond
GazonGrond

Een sterk gazon het hele jaar door? Daarvoor heeft het gras ...

€ 10.99

Duurzaamheid

Ga voor duurzaam

Kies voor ECOstyle

Bestrijding is er in veel verschillende soorten en maten. Om dit proces als mens zo min mogelijk te verstoren is het belangrijk de natuur zo veel mogelijk met rust te laten. Dit kan door natuurlijke vijanden zoals aaltjes te gebruiken of plagen te verjagen door middel van ultrasoon geluid. Wij zeggen daarom vooral: werk samen mét de natuur en niet er tegen.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Bezoek ons Kenniscentrum en vind het antwoord op jouw vraag, of neem direct contact met ons op.