Mollen bestrijden en verjagen uit de tuin? | ECOstyle Mollen bestrijden en verjagen uit de tuin? | ECOstyle
Mollen verjagen uit de tuin? Zo doe je dat

Mollen verjagen uit de tuin? Zo doe je dat

Zie je één of meerdere hoopjes aarde in je gazon? Dan heb je bezoek van mollen in je tuin. Voor het verjagen van mollen zijn er effectieve oplossingen. Zonder gif en zonder te doden. We delen onze beste tips met je!

Diervriendelijk verjagen met ECOstyle

Shop alle verjagers 

Shop alle verjagers 

Mollen in de tuin

Mollen zijn buitengewoon nuttig, omdat ze insecten zoals engerlingen en emelten eten. Ervaar je overlast van mollen? Gelukkig is het vrij eenvoudig om mollen te verjagen. Ze leiden namelijk een solitair leven en hebben hun eigen territorium, waardoor de molshopen in de tuin altijd afkomstig zijn van één enkele mol. 

Schade van mollen

Mollen zijn uitstekende gravers en creëren zo hun jachtgebied. De aanwezigheid van een mol is een positief teken, aangezien het aangeeft dat jouw tuin een gezond bodemleven heeft en voldoende voedsel biedt voor de mol. Ze inspecteren en onderhouden de gangen meerdere keren per dag, op zoek naar voedsel. Bij het graven van deze gangen duwt de mol de grond omhoog, wat resulteert in een molshoop in het gazon. Dit kan schade veroorzaken aan het gazon.

Mollen verjagen

Mollen verjaag je effectief met geluid. Plaats bijvoorbeeld een open fles of pot in de grond, de wind zorgt voor een fluitend geluid waar de mol niet van houdt. Daarnaast kun je mollen verjagen op basis van ultrasoon geluid. Dit speciale apparaatje verspreidt zeer lage geluiden door het gangenstelsel van de mol waar deze niet van houdt. Hierdoor gaat de mol elders een onderkomen zoeken. Hygiënisch, eenvoudig te gebruiken en effectief.

Zijn mollen schadelijk voor mijn tuin?

Doordat de mol lange gangenstelsels graaft en daardoor vele molshopen maakt, is je tuin binnen korte tijd overhoopgehaald. Met als gevolg, losgewroete planten, kale plekken in het gazon of een verzakte bestrating. 

Zodra het verjagen gelukt is, wil je je tuin zo snel mogelijk herstellen. De kale plekken die ontstaan door de molshopen herstel je eenvoudig met Graszaad-Herstel . Dit zorgt voor een extra snelle kieming voor een sterk gazon.

Mollen voorkomen met gaas

Om mollen in je tuin te weren kun je gaas gebruiken. Graaf dit zo’n 40 centimeter diep in de grond. Houd er rekening mee dat dit vooral bij een groot perceel een prijzige en arbeidsintensieve klus is.

Echter is het bij het aanleggen van een moestuin wel erg handig of een nieuw gazon wel een goede uitkomst. Deze speciale mollennetten leg je onder de grond zodat de mol geen hopen meer kan maken en het gazon mooi blijft.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.

1
Free Gift