Kentia palm verzorging - tips & advies | ECOstyle 🪴
Kentia palm verzorging

Kentia palm verzorging

De kentia palm is een gezellige groene plant die niet alleen je interieur verfraait, maar ook de tropen naar binnen haalt.

Plantenbieb A-Z

Deze majestueuze plant kan op het eerste gezicht nogal intimiderend lijken door zijn grootte. Toch heeft de Kentia palm wereldwijde faam gekregen als een populaire kamerplant. Niet alleen door zijn elegante, waaierachtige bladeren, maar ook door zijn vermogen om zich aan te passen aan diverse omgevingen. Deze eigenschap maakt de Kentia palm een favoriete keuze bij veel plantenliefhebbers.

De kentia palm in het kort

Water geven

1x per week

Standplaats

Halfschaduw - schaduw

Verpotten

Om de 5 jaar

Stekken

Nee

Giftig

Nee

Luchtzuiverend

Sterk luchtzuiverend

Alles over Kentia palm verzorging 🪴

Oorsprong

De Kentia Palm, ook bekend als Howea Forsteriana, is afkomstig van Lord Howe Island. Dit is een afgelegen eiland in de Stille Oceaan ten oosten van Australië.

Water geven

Net als elke plant heeft de Kentia Palm de juiste hoeveelheid water nodig om gezond te blijven. Geef de plant matig water, waarbij de bovenste laag van de grond tussen de gietbeurten tijd heeft om licht op te drogen.

Licht en standplaats

De Kentia palm groeit het beste op een plek met helder, indirect licht. Hoewel de plant tolerant is ten opzichte van schaduw, zal het de voorkeur geven aan een locatie waar het subtiele zonnestralen kan vangen, een paar meter bij een raam vandaan is dus perfect. Vermijd wel direct zonlicht om schade aan de bladeren te voorkomen.

Voeding geven

Om je Kentia palm gezond te houden, is het belangrijk om de plant regelmatig voeding te geven tijdens het groeiseizoen. Gebruik een meststof speciaal ontwikkeld voor kamerplanten bijvoorbeeld voor GroenVoer. Zo krijgt de plant alle voedingsstoffen die het nodig heeft. In de winter hoef je geen voeding te geven.

Verpotten

Jouw Kentia palm hoef je niet vaak te verpotten. Deze palmen hebben maar weinig wortels en groeien ook niet veel wortels, het beste is dus om ze lekker op hun plekje te laten staan. Merk je dat de plant wel erg krap gaat staan? Dan kun je de plant verpotten.Kies altijd voor een pot die iets groter is dan de huidige pot, en gebruik een goed doorlatende potgrond, bijvoorbeeld GroeiGrond Kamerplanten.

Ziektes

Hoewel Kentia palmen over het algemeen resistent zijn tegen plagen, is het belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren. Vooral dopluis en wolluis weten het wel eens op palmen te munten. Een goede luchtvochtigheid kanproblemen voorkomen. Zorg voor de beste omstandigheden door middel van bovenstaande tips en geef de plant regelmatig voedingsstoffen. Dan zul je zien dat problemen uit blijven. 

Stekken

De Kentia palm kun je helaas niet stekken zoals de meeste planten. De Kentia palm kun je alleen vermeerderen door middel van zaad, een vrij lastige klus... Wel kun je de plant in meerdere delen opsplitsen om de plant zo te vermeerderen. Je houdt dan wel vrij dun uitziende palmen over, vaak wordt de plant daar niet mooier van.

Planten verzorgen met ECOstyle

Bekijk alle meststoffen 

Bekijk alle meststoffen 

Blader verder door onze plantenbieb

Blader verder door onze plantenbieb

Op zoek naar informatie over tuin- of kamerplanten? Vind hier alle soorten terug.

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.