Roofmijt als natuurlijke vijand inzetten tegen plagen | ECOstyle Roofmijt als natuurlijke vijand inzetten tegen plagen | ECOstyle
De roofmijt als natuurlijke vijand tegen plagen

De roofmijt als natuurlijke vijand tegen plagen

Een van de meest fascinerende en effectieve natuurlijke vijanden is misschien wel de roofmijt. Deze super kleine, maar roofzuchtige beestjes spelen een cruciale rol bij het in evenwicht houden van plagen. Roofmijten vind je over heel de wereld van nature. Een aantal daarvan worden speciaal gekweekt om als natuurlijke vijand te gebruiken. We stellen ze aan je voor.

Plagen bestrijden met natuurlijke vijanden van ECOstyle

Shop alle natuurlijke vijanden 

Shop alle natuurlijke vijanden 

Wat is een roofmijt?

Roofmijten, ook wel bekend als predatormijten, zijn minuscule insecten. Deze kleine beestjes zijn meestal slechts een paar millimeter groot en hebben een ovaalvormig lichaam. Roofmijten komen in verschillende soorten voor, elk met zijn eigen specifieke prooien. Sommige roofmijten voeden zich maar met één type prooi maar de meeste soorten hebben een gevarieerd menu.

Hoe werken roofmijten?

Het fascinerende aan roofmijten is hun rol als natuurlijke vijand in de strijd tegen schadelijke insectenplagen. Roofmijten voeden zich maar wat graag met kleine insecten en mijten die schadelijk kunnen zijn voor planten. Ze jagen actief op hun prooien en zuigen ze leeg. Roofmijten hebben scherpe monddelen waarmee ze hun prooien kunnen doorboren en opzuigen. Klinkt best gruwelijk, is het niet?

Een van de opmerkelijke kenmerken van roofmijten is hun vermogen om zich snel voort te planten en zich aan te passen aan de beschikbaarheid van prooien. Wanneer de prooipopulatie afneemt, kunnen roofmijten in een soort ruststadium gaan om hun energie te besparen. Ze kunnen snel weer actief worden wanneer er nieuwe prooien beschikbaar zijn.

Tegen welke plagen kun je roofmijten inzetten?

Roofmijten zijn uiterst veelzijdige roofdieren en kunnen worden ingezet tegen een breed scala aan plagen, waaronder:

  • Spint: Roofmijten zijn uiterst effectief in het bestrijden van spint, een van de meest voorkomende plagen in tuinen of op kamerplanten. Roofmijten kunnen verschillende soorten spintmijten snel doen laten verdwijnen.
  • Bloedluis: Roofmijten kunnen ook helpen bij de bestrijding van bloedluis, een veelvoorkomende plaag bij vogels en kippen, wat resulteert in ongemak en gezondheidsproblemen voor kippen. Je zegt bloedluizen snel gedag met behulp van roofmijten.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.