DIY: Zo maak je een bloembollen lasagne

Isabelle

Isabelle

bloembollen lasagne

Het voorjaar is een betoverend seizoen waarin de natuur ontwaakt uit haar winterse rust. Een van de meest opwindende manieren om dit seizoen te verwelkomen, is door bloembollen te planten en te genieten van een explosie van kleur in je tuin. Een populaire en creatieve manier om bloembollen te planten is door middel van een zogenaamde "bloembollen lasagne." In dit blogartikel ontdek je wat een bloembollen lasagne is, hoe je het kunt maken en welke bloembollen je kunt gebruiken om je tuin te transformeren tot een kleurrijk voorjaarsspektakel.

 

 

Wat is een bloembollen lasagne?

Bloembollen lasagne is een techniek waarbij je verschillende soorten bloembollen in lagen plant in één bloempot. Het idee achter deze techniek is om een langdurige en kleurrijke bloei te creëren, aangezien verschillende bloembollen op verschillende tijdstippen in het voorjaar bloeien. Dit zorgt voor een opeenvolging van prachtige kleuren en vormen in je tuin gedurende meerdere weken op een beperkt stukje. 

 

bloembollen-lasagne-1

 

Hoe maak je bloembollen lasagne?

Het maken van bloembollen lasagne is eenvoudig en leuk. Hieronder geven we je een handig stappenplan. Voordat je begint heb je natuurlijk een aantal benodigdheden nodig. Zorg dat je dit in huis hebt:

 1. Een grote (terracotta) bloempot
 2. Verschillende soorten biologische bloembollen (bijv. tulpen, narcissen, krokussen of hyacinten)
 3. Turfvrije potgrond en eventueel hydrokorrels
 4. Schep

 

løglasagne

Heb je alle spullen in huis? Dan is het tijd om aan de slag te gaan:

 1. Kies een geschikte pot uit voor je bloembollen lasagne. Kies een pot met genoeg drainage, zoals een terracotta pot.

 2. Wil je extra drainage, dan kun je beginnen met een laag hydrokorrels. Begin daarna met een laag aarde. De onderste laag bloembollen zijn laat bloeiende bloembollen, denk aan tulpen. Bedek ze met een laagje potgrond.

 3. Vervolg met de middelste laag bloembollen, dit zijn de middel-vroeg bloeiende soorten zoals narcissen. Plant deze bollen bovenop de tulpenbollen en bedek ze opnieuw met een laagje potgrond.

 4. Herhaal dit proces met de vroegbloeiende bloembollen, zoals krokussen. Zorg ervoor dat elke laag bloembollen bedekt is met potgrond.

 5. Geef je bloembollen lasagne water om de grond te settelen en zet op een plek waar ze voldoende zonlicht krijgen.

 

Hieronder vind je een handig how-to filmpje:

 

Word lid van de ECOstyle community!

Ontvang praktische tips, advies en inspiratie rechtstreeks in je inbox!

Welke bloembollen kan je gebruiken?

Het leuke van bloembollen lasagne is dat je verschillende soorten bloembollen kunt combineren om een opeenvolging van bloeiende pracht te creëren. Hier zijn enkele suggesties voor bloembollen die goed samenwerken in een bloembollen lasagne:

 1. Tulpen: Tulpen zijn een van de meest geliefde voorjaarsbloeiers en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen.

 2. Narcissen: Narcissen brengen helder geel en wit in je tuin en zijn prachtig wanneer ze na de krokussen verschijnen.

 3. Krokussen: Krokussen komen al heel vroeg in het voorjaar tevoorschijn en zorgen voor levendige kleuren als het buiten nog kaal is.

 4. Hyacinten: Hyacinten bieden een heerlijke geur en komen in diverse tinten.

Door een combinatie van deze bloembollen te gebruiken, kun je een bloembollen lasagne creëren die gedurende meerdere weken in het voorjaar bloeit, waardoor je tuin een echt kleurrijk spektakel wordt.

 

bloembollen-lasagne-2

Een bloembollen lasagne is een fantastische manier om het voorjaar in je tuin te verwelkomen en te genieten van een opeenvolging van kleuren en geuren. Met de juiste keuze van bloembollen en de bovenstaand stappenplan kun je eenvoudig je eigen bloembollen lasagne creëren. Dus, grijp je schep en begin met het plannen van een kleurrijk voorjaarsspektakel in je tuin! 

 

 

Shop alles voor een sterke tuin

Graszaad-Herstel

Zaden

vanaf € 5.99

GroeiGrond Kamerplanten

Potgrond

vanaf € 5.99

Gazon 4-in-1 totaalpakket

Zaden

vanaf € 10.49

Graszaad-Inzaai

Zaden

vanaf € 8.99

GazonGrond

Potgrond

€ 10.99

MoestuinGrond

Potgrond

€ 10.99

GroeiGrond Huis & Tuin

Potgrond

€ 10.99

AanplantGrond

Potgrond

€ 10.99

MediterraneGrond

Potgrond

€ 9.99

GroeiGrond Groene Planten

Potgrond

vanaf € 5.29

Tree planting-1

Wij staan voor duurzaam

Duurzaam tuinieren, daar staan we al ruim 50 jaar voor. Het is onze missie om mét de natuur te werken, om haar te beschermen en ondersteunen. Nu, én in de toekomst.

Globe

Onze taak?

Het natuurlijke evenwicht van onze planeet herstellen en ondersteunen. Zo kunnen we haar weer een stukje mooier achterlaten voor toekomstige generaties.

Toe aan nog meer groene content?