DIY: Popcorngras - een betaalbaar en verrassend alternatief voor siergras

Isabelle

Isabelle

popcorn gras

Siergrassen zijn een prachtige toevoeging aan elke tuin of buitenruimte. De manier waarop ze zachtjes in de wind wiegen en hun natuurlijke schoonheid geven, maakt ze geliefd bij veel tuiniers. Helaas kan de prijs van siergras soms erg hoog oplopen. Maar wat als we je vertellen dat er een betaalbaar alternatief is... Maak kennis met popcorngras - de perfecte oplossing voor siergras die ook nog eens budgetvriendelijk is!

 

 

Wat is popcorngras?

Veel mensen vinden siergras onweerstaanbaar mooi. Het kan namelijk veel elegantie aan de buitenruimte toevoegen en zorgt voor hoogteverschillen in de tuin. Helaas kan de prijs al snel erg hoog oplopen. Een alternatieve en budgetvriendelijke oplossing voor siergras is popcorngras! Door popcorn te zaaien heb je voor een paar cent een prachtige pot vol siergras. Het resultaat is verbluffend en buitengewoon mooi!

 

popcorngras-zaaien

 

Hoe maak je popcorngras?

Het planten van popcorngras is een eenvoudig en leuk proces. Je hebt een aantal benodigdheden nodig voordat je aan de slag kan gaan: 

 

Zo ga je aan de slag:
  1. Vul een pot met turfvrije potgrond, waarbij je ongeveer 10 cm aan de bovenkant vrij laat.
  2. Strooi een royale hoeveelheid popcornpitten bovenop de aarde.
  3. Bedek de zaden met 1 á 2 centimeter grond en geef vervolgens grondig water.
  4. Plaats de pot op een zonnige plek buiten en zorg ervoor dat je het gras elke dag voldoende water geeft.
Zo makkelijk is het! Je bent klaar om het magische groeiproces te aanschouwen.
 
popcorngras-zaailing

Word lid van de ECOstyle community!

Ontvang praktische tips, advies en inspiratie rechtstreeks in je inbox!

popcorngras

Het verbluffende resultaat

Na slechts enkele dagen zullen de eerste scheuten van popcorngras al omhoog komen. Binnen een week staan er al weelderige en knalgroene scheuten. Na ongeveer 3 weken heeft het gras zich ontwikkeld tot een prachtige, wiegende grasplant die niet onderdoet voor reguliere siergrassen.

 

Een verrassende bonus

Een van de meest fascinerende aspecten van popcorngras is dat het in sommige gevallen zelfs kleine maïskolven kan produceren! Dus, behalve het bewonderen van dit mooie gras, kun je ook nog genieten van deze heerlijke groente.

 

Popcorngras is het perfecte antwoord voor degenen die de schoonheid van siergras bewonderen. Met slechts een paar eenvoudige stappen en een beetje geduld, kun je een prachtige, levendige buitenruimte creëren zonder veel budget. Dus waar wacht je op? Haal alles in huis en ga aan de slag met het planten van popcorngras.

 

Shop alles voor een sterke tuin

Graszaad-Herstel

Zaden

vanaf € 5.99

GroeiGrond Kamerplanten

Potgrond

vanaf € 5.99

Gazon 4-in-1 totaalpakket

Zaden

vanaf € 10.49

Graszaad-Inzaai

Zaden

vanaf € 8.99

MoestuinGrond

Potgrond

€ 10.99

GazonGrond

Potgrond

€ 10.99

GroeiGrond Huis & Tuin

Potgrond

€ 10.99

AanplantGrond

Potgrond

€ 10.99

MediterraneGrond

Potgrond

€ 9.99

GroeiGrond Groene Planten

Potgrond

vanaf € 5.29

Tree planting-1

Wij staan voor duurzaam

Duurzaam tuinieren, daar staan we al ruim 50 jaar voor. Het is onze missie om mét de natuur te werken, om haar te beschermen en ondersteunen. Nu, én in de toekomst.

Globe

Onze taak?

Het natuurlijke evenwicht van onze planeet herstellen en ondersteunen. Zo kunnen we haar weer een stukje mooier achterlaten voor toekomstige generaties.

Toe aan nog meer groene content?