Team ECOstyle in actie om Black Friday groen te kleuren | ECOstyle

Het ECOstyle Team in actie om Black Friday groen te kleuren

 • , door Isabelle van Geenen
Het ECOstyle Team in actie om Black Friday groen te kleuren

Afgelopen vrijdag was het Black Friday. Een dag van overconsumptie door aanbod van veel koopjes, wat een negatieve impact heeft op het milieu. ECOstyle ging voor een groen tegengeluid. Het team trok de natuur in en stak de handen uit de mouwen in een heideveld in Huis ter Heide, een project van Natuurmonumenten.


Allerlei uit zaad opgeschoten groen en jonge boompjes werden uitgegraven, zodat de jonge heide kans krijgt verder uit te groeien. Heide is een ecosysteem dat afhankelijk is van zorgvuldig beheer om de voor Nederland unieke flora en fauna te beschermen. Zo wordt de specifieke biodiversiteit in stand gehouden en is dit ook een stimulans voor de terugkeer en het voortbestaan van unieke planten- en diersoorten. En mooi doel, waaraan het ECOstyle Team, ondanks regen en hagel, met veel enthousiasme en plezier een groene bijdrage heeft geleverd.

Doe mee aan het ‘ECO Garden Support’ programma

Ook dicht bij huis kun je een bijdrage leveren aan een groenere omgeving. Daarom lanceert ECOstyle het ‘ECO Garden Support’ programma. Een programma waarin een budget van € 2.500,- beschikbaar gesteld wordt voor een groen initiatief.

Hoe werkt het?

ECOstyle nodigt tuinliefhebbers uit om mee te doen om samen meer duurzame tuinen of buurtprojecten te realiseren. Mensen met groene ideeën die graag willen meedoen kunnen zich aanmelden via ecostyle.nl/ecogardensupport. Hier kunnen ideeën voor het vergroenen van de eigen tuin, buurt of een ander project worden ingediend. Groot of klein, het maakt niet uit. Het gaat om het principe van het verduurzamen van een stukje groen.

Een panel van ECOstyle zal de inzendingen beoordelen en 3 projecten nomineren. Vervolgens zal de ECOstyle community de winnaar kiezen. Het winnende project wordt beloond met een bijdrage van €2.500,- , waarmee de droom van een meer duurzame omgeving gerealiseerd kan worden.

Samen kunnen we het verschil maken. Alle beetjes helpen om de wereld een stukje groener te maken, doe je mee?

Toe aan nog meer groene content?

 • Zijn oude zaadjes nog goed? Doe de kiemtest

  Zijn oude zaadjes nog goed? Doe de kiemtest

  Lees meer 

 • Tomaten dieven - houd je tomatenplant gezond en gelukkig!

  Tomaten dieven - houd je tomatenplant gezond en gelukkig!

  Lees meer 

 • Een smaakvol avontuur: zelf knoflook kweken doe je zo!

  Een smaakvol avontuur: zelf knoflook kweken doe je zo!

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.