Afgelopen week kleurde het geel in Geetbets

  ECOstyle redactie

  ECOstyle redactie

  geetbets

  In het historische kasteel van Hoen presenteerde ECOstyle haar historie, maar ook vooral haar visie op de toekomst en haar ambitieuze plannen aan een grote diversiteit van Belgische tuincentra en DIY winkels.

   

   

  Het nieuwe ECOstyle

  Onder de noemer ‘Het nieuwe ECOstyle’ nam zij geïnteresseerden mee ondergronds. Al meer dan 55 jaar werkt ECOstyle vanuit de kracht van de natuur – en dat begint in de bodem. Zij weet als geen ander dat een gezonde bodem zorgt voor gezonde weerbare planten. En omdat gezonde planten in een gezonde bodem meer biodiversiteit aantrekken en goed kunnen wortelen, zorgt dit vervolgens voor een gezondere planeet. Een planeet die biodivers is, maar ook waar water goed opgenomen kan worden door de bodem en waar in diezelfde bodem volop CO2 opgeslagen kan worden.

   

  Als voorloper op het gebied van duurzaam tuinieren, wil ECOstyle de Belgische consument nog meer en beter gaan bedienen. Met ECOlogische producten die werken – dankzij de kracht van de natuur.

   

  1696340460935

   

  ECOstyle door de jaren heen

  De laatste jaren heeft ECOstyle veel belangrijke innovaties gebracht. In de jaren 80 begon zij als eerste met het toevoegen van een effectieve mix van schimmels en bacteriën aan haar meststoffen, zodat de meststof maar ook grasmaaisel en ander organisch materiaal goed afgebroken kan worden in de bodem. Sinds 2003 voegde zij daar de bijzondere Mycorrhizae schimmel aan toe, die het wortelstelsel als het ware verlengt, zodat de plant meer voeding en vocht kan opnemen. 2016 was het een bijzonder jaar, omdat ECOstyle toen nog een vrij onbekend micro-organisme aan haar meststoffen toevoegde: de door haar gepatenteerde Protozoa. Deze zorgen ervoor dat de organische meststof al bij lagere temperaturen effectief is, en dat de biodiversiteit in de bodem optimaal wordt. En dit jaar, in 2023, is tenslotte het jaar van de stikstofbindende bacterie: een bacterie die vrij beschikbare stikstof uit de lucht, kan omzetten in voor de plant beschikbare voeding in de bodem. Op deze manier hoeft er minder stikstof op de tuin aangebracht te worden, maar wordt er gewerkt met wat er al is – weer een grote stap vooruit in de duurzame missie van ECOstyle.

   

  ECOstyle werkt dus met innovaties uit haar eigen lab die zorgen voor gegarandeerde, langdurige effectiviteit. Met deze wetenschappelijk onderbouwde producten waar duurzaamheid en effectiviteit hand in hand gaan, hoopt zij de Belgische consument te overtuigen ook te kiezen voor duurzaam tuinieren. Tuinieren met de natuur – niet ertegen.

  En dat kan ECOstyle niet alleen. Zij slaat graag de handen ineen met tuin- & DIY retailpartners in België om zo samen de consument te bedienen en duurzaam tuinieren tot standaard te maken.

  Shop alles voor een sterk gazon

  Wormenmix compostering

  Bodemverbeteraar

  € 59.99

  Gazon-AZ+ Gazonmest

  Meststof

  vanaf € 12.99

  kalk voor de tuin
  AZ-Kalk

  Bodemverbeteraar

  vanaf € 6.29

  Gazon 4-in-1 totaalpakket

  Zaden

  vanaf € 10.49

  pH-Bodemtest

  Hulpmiddelen

  € 10.49

  Gazon-AZ+ Najaar

  Meststof

  vanaf € 12.99

  GazonStart-AZ

  Meststof

  € 15.99

  Gazon-AZ+ Droogtebescherming

  Meststof

  vanaf € 24.99

  Gazon-AZ+ Met AZ-Kalk

  Meststof

  vanaf € 24.99

  Tree planting-1

  Wij staan voor duurzaam

  Duurzaam tuinieren, daar staan we al ruim 50 jaar voor. Het is onze missie om mét de natuur te werken, om haar te beschermen en ondersteunen. Nu, én in de toekomst.

  Globe

  Onze taak?

  Het natuurlijke evenwicht van onze planeet herstellen en ondersteunen. Zo kunnen we haar weer een stukje mooier achterlaten voor toekomstige generaties.

  Toe aan nog meer groene content?