Afgelopen week kleurde het geel in Appeltern

  ECOstyle redactie

  ECOstyle redactie

  Omringt door prachtige tuinen presenteerde ECOstyle haar historie, maar ook vooral haar visie op de toekomst en haar ambitieuze plannen aan een grote diversiteit van retailers.

   

   

  Tijdens dit ECOstyle seminar nam zij geïnteresseerden mee ondergronds. Al meer dan 55 jaar werkt ECOstyle vanuit de kracht van de natuur – en dat begint in de bodem. Zij weet als geen ander dat een gezonde bodem zorgt voor gezonde weerbare planten. En omdat gezonde planten in een gezonde bodem meer biodiversiteit aantrekken en goed kunnen wortelen, zorgt dit weer voor een gezonde planeet. Een planeet die biodivers is, maar ook waar water goed opgenomen kan worden door de bodem en waar in diezelfde bodem volop CO2 opgeslagen kan worden.

  Als voorloper op het gebied van duurzaam tuinieren, wil ECOstyle de Nederlandse consument nog meer meenemen in dit verhaal. Met ECOlogische producten die werken – dankzij de kracht van de natuur.

   

  DJI_20231010_160051_43

   

  Innovaties van ECOstyle

  De laatste jaren heeft ECOstyle veel belangrijke innovaties gebracht. In de jaren 80 begon zij als eerste met het toevoegen van een effectieve mix van schimmels en bacteriën aan haar meststoffen, zodat de meststof maar ook grasmaaisel en ander organisch materiaal goed afgebroken kan worden in de bodem. Sinds 2003 voegde zij daar de bijzondere Mycorrhizae schimmel aan toe, die het wortelstelsel als het ware verlengd, zodat de plant meer voeding en vocht kan opnemen. 2016 was het een bijzonder jaar, omdat ECOstyle toen nog vrij onbekend micro-organisme aan haar meststoffen toevoegde: het door haar gepatenteerde Protozoa. Deze zorgen ervoor dat de organische meststof al bij lagere temperaturen effectief is, en dat de biodiversiteit in de bodem optimaal wordt. En dit jaar, in 2023, is tenslotte het jaar van de stikstofbindende bacterie: een bacterie die vrij beschikbare stikstof uit de lucht, kan omzetten in voor de plant beschikbare voeding in de bodem. Op deze manier hoeft er minder stikstof op de tuin aangebracht te worden, maar wordt er gewerkt met wat er al is – weer een grote stap vooruit in de duurzame missie van ECOstyle.

   

  ECOstyle werkt dus met innovaties uit haar eigen lab die zorgen voor gegarandeerde, langdurige effectiviteit. Met deze wetenschappelijk onderbouwde producten waar duurzaamheid en effectiviteit hand in hand gaan hoopt zij de Nederlandse consument te overtuigen ook te kiezen voor duurzaam tuinieren. Tuinieren met de natuur – niet ertegen. ECOstyle heeft een ambitieus plan om nog verder te groeien de komende jaren. Door inzet van extra middelen op marketing en in de winkels zal de Nederlandse consument steeds meer te weten komen over hoe je echt duurzaam kan tuinieren. En zal hen dit ook makkelijk worden gemaakt; steeds vaker zullen ze ECOstyle tegenkomen en de producten beter leren kennen, om zo zelf met duurzaam tuinieren aan de slag te kunnen gaan in hun eigen achtertuin.

   

  Deze verandering in gang zetten kan ECOstyle niet alleen. Zij slaat graag de handen ineen met haar retailpartners om zo samen de consument te bedienen en duurzaam tuinieren de standaard te maken.

  Shop alles voor een sterk gazon

  Wormenmix compostering

  Bodemverbeteraar

  € 59.99

  Gazon-AZ+ Gazonmest

  Meststof

  vanaf € 12.99

  kalk voor de tuin
  AZ-Kalk

  Bodemverbeteraar

  vanaf € 6.29

  Gazon 4-in-1 totaalpakket

  Zaden

  vanaf € 10.49

  pH-Bodemtest

  Hulpmiddelen

  € 10.49

  Gazon-AZ+ Najaar

  Meststof

  vanaf € 12.99

  GazonStart-AZ

  Meststof

  € 15.99

  Gazon-AZ+ Droogtebescherming

  Meststof

  vanaf € 24.99

  Gazon-AZ+ Met AZ-Kalk

  Meststof

  vanaf € 24.99

  Tree planting-1

  Wij staan voor duurzaam

  Duurzaam tuinieren, daar staan we al ruim 50 jaar voor. Het is onze missie om mét de natuur te werken, om haar te beschermen en ondersteunen. Nu, én in de toekomst.

  Globe

  Onze taak?

  Het natuurlijke evenwicht van onze planeet herstellen en ondersteunen. Zo kunnen we haar weer een stukje mooier achterlaten voor toekomstige generaties.

  Toe aan nog meer groene content?