Kale plekken in het gras? Zo kun je het herstellen | ECOstyle
Kale plekken in het gras? Volg deze stappen om het te herstellen!

Kale plekken in het gras? Volg deze stappen om het te herstellen!

Kale plekken in het gazon: een van de grootste ergernissen van veel tuineigenaren. Liefkozende woordjes, een aai hier en daar. Het wordt helaas niet gewaardeerd... Gelukkig hebben wij een handig stappenplan voor het herstellen van kale plekken in je gazon. Ligt jouw gazon er straks weer spik en span bij!

Gras zaaien met ECOstyle graszaad

Shop alle graszaden 

Shop alle graszaden 

Wat zijn kale plekken in het gazon?

Kale plekken in het gazon, je kent het vast wel. Dunner wordend gras waar her en der de aarde doorheen piept. Of zelfs grotere stukken waar geen grasje meer groeit. Niets is mooier dan een groen en glooiend gazon, toch? Kale plekken? Liever niet. Gelukkig kunnen de kale plekken weer in volle glorie aangroeien met behulp van de juiste aanpak.

Hoe ontstaan kale plekken in het gras?

Erger jij je groen en geel aan die kale plekken in het gazon en vraag jij je af hoe deze zijn ontstaan? Dit zijn de meest voorkomende oorzaken:

  • Intensief gebruik, zoals spelende kinderen of objecten die lange tijd op het gras staan
  • (Huis)dieren die hun behoeften op het gras doen
  • Sneeuw en vorst of hitte en droogte
  • Water dat een langere tijd op het gras blijft staan
  • Plagen en ziekten zoals emeltenengerlingen of schimmels
  • Gazon te kort maaien
  • Te vaak verticuteren

Hoe herstel je kale plekken in het gras?

Kale plekken zijn gelukkig makkelijk te behandelen. Heb je veel grote plekken die kaal zijn? Zaai deze in met Graszaad-Herstel. Dit graszaadmengsel is geschikt voor alle soorten gazons, zoals schaduw-, speel- en siergazons. Dat is heel handig, je hebt geen keuzestress of je wel het juiste graszaad kiest. Deze mix kiemt snel waardoor je gazon er snel weer fris en fruitig bijligt. Dit graszaad heeft een natuurlijke kleicoating waardoor vogels het minder snel vinden. Daarnaast vinden ze het ook niet echt lekker om van te eten.

Heb je regelmatig problemen met je gazon of bijvoorbeeld schade door droogte? Gebruik dan Graszaad Versterk. Dit graszaad bestaat uit een premium mix van verschillende grassoorten, speciaal voor kwetsbare gazons. De mix zorgt dat de wortels van de grasmat zich als een netwerk ontwikkelen. Het bestaande gazon wordt daardoor dichter en veerkrachtiger. Veelvuldig betreden of spelen is daarom geen enkel probleem. Daarnaast herstelt het gras zich supersnel na hevige regenval of langdurige droogte.

Slechts een paar kleine plekken die kaal zijn? Dan kun je ook kiezen voor Gazon 4-in-1. Deze mix bevat graszaad, natuurlijke meststof, kalk en zaaigrond. Hierdoor krijgt je gazon heel gericht een extra behandeling op de gewenste plekken waardoor het goed dichtgroeit.

In deze how-to video laten we zien hoe je kale plekken in het gazon herstelt met graszaad.

Hoe kun je kale plekken in het gazon voorkomen?

De bodem zorgt voor een goede basis voor jouw gazon. Zorg daarom dat deze een goede structuur en zuurgraad heeft en de juiste hoeveelheid voedingsstoffen bevat.

Geef jouw gazon daarom een paar keer per jaar AZ-Kalk en bemest het met Gazon-AZ. Test de zuurgraad met een pH-Bodemtest, dan weet je zeker hoe de zuurgraad van de bodem er voor staat. Dit is een hele gemakkelijke thuistest die binnen een paar minuten al uitslag geeft. Check het gazon ook regelmatig op plagen zoals engerlingen of emelten.

Hoe je jouw gazon in topvorm krijgt? Daar hebben we een handig stappenplan voor. Daarin vind je de stappen voor een goed onderhouden en mooi gazon.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.