borderrol-2

ECO-Bordure: plaats een duurzame borderrand, moestuin- of compostbak in de tuin

Gebruik wat anderen weggooien en ga aan de slag met onze prachtige, gerecyclede afscheidingen voor in jouw tuin. Te gebruiken als borderrand, moestuin- of compostbak. Benieuwd hoe je aan de slag gaat met ECO-Bordure? Dat lees je hier.

Bestel ECO-Bordure

Wat is ECO-Bordure?

ECO-Bordure is een productlijn van ECOstyle voor verschillende afscheidingen in jouw tuin. De producten geven je de ruimte en vrijheid om je tuin geheel naar wens vorm te geven. Zo creëer je gemakkelijk en snel een stijlvolle border, moestuin- of compostbak op een duurzame manier.  

Elk product is gemaakt 100% gerecycled materiaal en is ook weer volledig recyclebaar. Het materiaal heeft geen onderhoud nodig, heeft een zeer lange levensduur en is zeer gemakkelijk te plaatsen. Of je nu een prachtig afgewerkte tuin met duurzame afscheidingen wilt, je eigen eten wilt verbouwen in je moestuin of zelf wilt composteren. Het is allemaal binnen handbereik met de producten van ECO-Bordure.  

Doe hier jouw ECO-Bordure inspiratie op!

moestuinbak-7
waterpas-3
borderrol-1
moestuinbak-1-1
moestuinbak-4-1
moestuingrond

Hoe leg je een borderrand aan?

border-4
  1. Bepaal waar de ECO-Bordure afboording moet komen en maak een gleuf, gebruik hiervoor een schep. Maak de gleuf eventueel wat breder door je handen te gebruiken.
  2. Zaag de borderrand eventueel af op de gewenste lengte.
  3. Plaats de borderrand in de gleuf en sla hem zacht vast met een rubberen hamer. Kijk of de borderrand waterpas ligt en corrigeer als dit nodig is.
  4. Bevestig de afboording aan de picketpaaltjes, om hem te verstevigen. Gebruik hiervoor schroefjes van maximaal 1,1 cm. 
  5. Maak de gleuf dicht met aarde zodat de border stevig in de grond staat. Vul de border verder aan met nieuwe grond. Plaats plantjes op de gewenste plekken om jouw border compleet te maken. 

Voor de ECO-Bordure rol en latten gebruik je flexi picketpaaltjes om de borderrand te verstevigen. De flexirollen kunnen zonder paaltjes geplaatst worden.  

Stap voor stap een border aanleggen

border-1

Stap 1 - Maak een geul

05

Stap 2 - Zaag op maat

03

Stap 3 - Plaats in de geul

06

Stap 4 - Ligt het waterpas?

border-2

Stap 5 - Bevestig de picketpaaltjes

12

Stap 6 - Vul de border naar wens

Zo leg je een compost- of moestuinbak aan

moestuinbak-2-1
  1. Bepaal waar de ECO-Bordure moestuin- of compostbak moet komen.
  2. Verbind de holle planken met de hoekpaaltjes door de planken in de hoekpaaltjes te schuiven. Check of de bak waterpas ligt en corrigeer als dit nodig is.
  3. Dek de hoekpaaltjes af met het afdekkapje. 

Stapel de planken tot de gewenst hoogte van de bak. Er zit geen bodem onder de bak omdat het goed is als de grond in de bak in contact staat met de bodem eronder. Indien gewenst kan je er een worteldoek onder plaatsen. De moestuinbakken hoef je niet vast te schroeven, ze zijn stevig van zichzelf. Wil je de moestuinbak toch liever verstevigen, dan kan dit natuurlijk altijd. Plaats de schroeven bij voorkeur aan de binnenkant, zodat ze niet zichtbaar zijn.

Stap voor stap een compost- of moestuinbak aanleggen

DSC_1092

Stap 1 - Bepaal de plaats

DSC_1114

Stap 2 - Schuif de plank tussen de hoekpalen

waterpas-3

Stap 3 - Ligt het waterpas?

DSC_1119

Stap 4 - Dek de hoekpalen af

DSC_1138

Stap 5 - Vul op met aarde

moestuinbak-2-1

Stap 6 - Maak af met plantjes

Word lid van de ECOstyle community!

Ontvang praktische tips, advies en inspiratie rechtstreeks in je inbox! Samen zullen we jouw groene avontuur tot een groot succes maken.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.