DIY: Avocado pit planten - een handig stappenplan

Isabelle

Isabelle

avocado pit planten

Avocado's zijn de laatste jaren niet alleen een populair ingrediënt geworden, maar wist je dat er nog een andere leuke trend is met avocado's? Het kweken van je eigen avocado plant uit een pit! Een boeiend proces om te zien en ook nog eens super makkelijk. In deze blogpost nemen we je mee op avontuur om zelf een avocado pit te laten ontkiemen. Wil je aan de slag gaan met een avocado pit planten? We delen een handig stappenplan zodat je zelf heel gemakkelijk een avocado plant kan laten groeien. 

 

 

avocado pit planten: Dit heb je nodig

Voordat we aan de slag gaan hebben we natuurlijk een aantal items nodig:

  • Een avocadopit
  • Een glas
  • Keukenpapier + plastic zakje of partyprikkers
  • Fles of karaf met een smalle opening

 

Heb je alles in huis gehaald? Dan kunnen we aan de slag gaan!

 

avocado-pit-planten-2

 

Avocado pit ontkiemen - zo ga je aan de slag

Wil je een avocado pit laten ontkiemen? Dan kun op twee verschillende manieren aan de slag gaan:

 

avocado-plant-wortel

  1. Vochtig papier: Spoel de pit grondig af en laat hem ongeveer 48 uur weken in een glas water. Vervolgens kun je voorzichtig het bruine buitenste laagje van de pit verwijderen met een mesje. Rol de pit in vochtig keukenpapier en plaats deze in een plastic zakje. Leg het zakje neer op een warme locatie. Zorg ervoor dat het keukenpapier altijd vochtig blijft; bevochtig het opnieuw zodra het opdroogt. 

  2. Avocado pit ontkiemen in water: Ook kan je ervoor kiezen om de avocado pit meteen de ontkiemen in water. Prik partyprikkers in het midden van de pit. Vul een glas met water. Leg de pit met de onderkant in het glas en heb geduld.

 

De kiemtijd kan variëren. Na enkele weken zie je als eerst een barst ontstaan. Vervolgens zal er een kleine verschijnen. Daarna is het tijd om aan de slag te gaan met de volgende stappen. 

Word lid van de ECOstyle community!

Ontvang praktische tips, advies en inspiratie rechtstreeks in je inbox!

avocado-plant

Avocado pit planten en laten groeien

Laat de wortel vervolgens enkele centimeters groeien voordat je de pit voorzichtig plaatst op de opening van een fles of karaf, waarbij de wortel in het water hangt. Dit kan ook worden bereikt door de pit op een speciaal kweekschaaltje te leggen dat op een glas met water is geplaatst.

 

Na verloop van tijd zal een stengel met blaadjes beginnen te groeien, et voilà, je hebt met succes je eigen geteelde avocado plant gekweekt. Je kan ervoor kiezen om de plant op water te laten staan, maar ook kun je hem verpotten in potgrond. 

Shop alles voor sterke kamerplanten

PlantKracht Voedingssticks

Plantenvoeding

€ 4.29

GroenVoer

Plantenvoeding

€ 6.49

Citrus & Olijf voeding

Meststof

€ 6.99

Potplanten voeding

Plantenvoeding

vanaf € 6.99

PlantKracht Korrels

Plantenvoeding

€ 4.29

PrikVoer

Plantenvoeding

€ 6.49

MediterraanVoer

Plantenvoeding

€ 6.99

OrchideeVoer

Plantenvoeding

€ 6.99

BloeiVoer

Plantenvoeding

€ 6.49

Orchideeën voeding

Plantenvoeding

€ 6.99

Voedingssticks

Meststof

€ 9.49

StekPoeder

Gewasbescherming

€ 5.29

Tree planting-1

Wij staan voor duurzaam

Duurzaam tuinieren, daar staan we al ruim 50 jaar voor. Het is onze missie om mét de natuur te werken, om haar te beschermen en ondersteunen. Nu, én in de toekomst.

Globe

Onze taak?

Het natuurlijke evenwicht van onze planeet herstellen en ondersteunen. Zo kunnen we haar weer een stukje mooier achterlaten voor toekomstige generaties.

Toe aan nog meer groene content?