In 4 simpele stappen een groen gazon zonder mos

gazon-campagne (1)

Is het gras aan de overkant altijd groener? Dat is verleden tijd. ECOstyle maakt gazononderhoud gemakkelijk met een simpel stappenplan wat je in één dag kunt uitvoeren. Zo geniet je snel van een groen gazon zonder mos.

Alles over gazon onderhouden 🌱

Een gazon heeft liefde en aandacht nodig. Na de winter kan het gras vaak wel een oppepper gebruiken in de vorm van gazon onderhoud. Gelukkig kun je onze producten allemaal op 1 dag gebruiken, dat scheelt een hoop tijd. Doordat onze kalk bindt met het zuur in de grond en niet uitspoelt, kan deze tegelijk worden gebruikt met onze organische meststof. Een prachtig gazon gegarandeerd!

Handig gazon stappenplan

In 4 stappen een groen gazon zonder mos? Met ECOstyle kan dit binnen 1 dag! Wij helpen je van A tot Z. Je vindt hieronder een handig stappenplan waarin je in één oogopslag ziet wat je moet doen. Heb je advies nodig of kom je er niet helemaal uit? Onze specialisten helpen je graag verder.

Stappen_horizontaal

Nieuw: SowEazy

sow-eazy7

Dé innovatie op gebied van gazononderhoud en aanleg:

  • Optimale verdeling graszaad.
  • Snel en gemakkelijk een dicht gazon.
  • Minder mos en onkruid in je gazon.

Gazon stappenplan

Stap 1: Verticuteren

Verticuteren is een manier om mos en vilt uit je gazon te verwijderen. Deze laag bestaat uit mossen, dode grassen en ander organisch materiaal wat het gras verstikt. Door te verticuteren geef je het gras meer adem ruimte om zich goed te ontwikkelen, het gras groeit daardoor beter. Heb je geen viltlaag? Dan kun je deze stap overslaan en direct naar stap 2.

Gazon stappenplan

Stap 2: Zaaien

Mede door te verticuteren en het verwijderen van vilt en mos kunnen kale plekken ontstaan. Geen paniek, kale plekken zijn gemakkelijk te herstellen met Graszaad-Herstel of SowEazy Herstel. Deze producten zijn toepasbaar op elk type gazon en kiemt razendsnel!

Uniek! Doordat AZ-Kalk direct werkt kun je alle stappen in één dag uitvoeren! Dat scheelt een hoop tijd.

Gazon stappenplan

Stap 3: Kalken

Mos en ander onkruid knokken zich snel omhoog. Deze planten houden namelijk van een flink zure grond, gras niet. AZ-Kalk maakt de grond minder zuur. Gras kan in een minder zure grond haar voedingsstoffen beter opnemen. Zo kan het beter dichtgroeien tot een sterke groene grasmat.

Gazon stappenplan

Stap 4: Bemesten

Door te bemesten geef je het gazon de voedingsstoffen die het nodig heeft. Met Gazon-AZ wordt je gazon weerbaar, sterk en diepgroen. Gazon-AZ bevat goede schimmels en bacteriën, deze zorgen voor een dichte grasmaten geven onkruid en mos geen kans om te groeien.

Kalk en mest op 1 dag gebruiken?

Doordat onze AZ-Kalk de unieke eigenschap heeft om te binden met het water in de bodem spoelt onze kalk niet uit. De bodem gebruikt de kalk die het nodig heeft, de rest blijft liggen totdat deze weer nodig is. Je hoeft dus niet te wachten totdat de kalk zijn werk heeft gedaan voordat je gaat bemesten. Hierdoor kun je kalken en bemesten op 1 dag. 

"De kalk van ECOstyle is echt een hele fijne kalk om mee te werken. Ik gebruik hem niet alleen privé, maar ook voor mijn klanten. Verwerking is erg makkelijk en hij spoelt niet weg, waardoor alle kalk ook daadwerkelijk, wanneer de bodem er om vraagt, gebruikt wordt."

Gardner

Davey

AZ-Kalk

Duurzaamheid

Ga voor duurzaam

Kies voor ECOstyle

Bij ECOstyle geloven we dat niemand zo goed de natuurlijke balans van de planeet kan herstellen en ondersteunen, als de natuur zelf. Daarom werken we graag mét de natuur, niet ertegen. Zo kan zij optimaal haar werk doen in het groen om je heen. Doe je mee?

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Bezoek ons Kenniscentrum en vind het antwoord op jouw vraag, of neem direct contact met ons op.