Alles over ongedierte verjagen | ECOstyle - duurzaam tuinieren Alles over ongedierte verjagen | ECOstyle - duurzaam tuinieren
Ongewenste bezoekers verjagen? Alles wat je moet weten

Ongewenste bezoekers verjagen? Alles wat je moet weten

Of je nou gek bent op dieren of niet. Over één ding zijn de meeste mensen het eens: overlast van dieren in huis of tuin is vervelend. Muizen in je keuken, een marter in de buurt van je auto of een kat, hoe lief ook, die je bloemenbollen weer opgraaft. Je wordt er niet blij van. En zo zijn er meer voorbeelden. Je wilt het probleem graag opgelost zien, maar dan wel op een diervriendelijke manier. Lees onze tips daarom hieronder…

Ongedierte verjagen bij ECOstyle

Shop alle verjagers 

Shop alle verjagers 

Waarom verjagen?

Dieren brengen regelmatig schade toe aan spullen, graven planten in de tuin uit of brengen risico met zich mee voor mens of huisdier. Dat is natuurlijk erg vervelend...

Preventie blijft áltijd de beste oplossing tegen overlast. Wanneer je de bron waar de beestjes op af komen weghaalt, is de kans groot dat ze op zoek gaan naar een andere plek.

Het inzetten van vallen of andere middelen veroorzaakt vaak alleen maar onnodig leed en lost het bovenliggende probleem niet op. Maak je huis daarom zo onaantrekkelijk mogelijk door geen voedsel of afval te laten slingeren en dicht de kleinste opening in en om je huis goed af.

Wat is verjagen?

Je vraagt je misschien af, hoe voorkom ik dan overlast van ongewenste dieren of hoe moet ik ze verjagen? Probeer in eerste instantie altijd te voorkomen dat dieren zoals muizen graag je huis binnenkomen. Dicht gaten in de (spouw)muur en andere plekken waardoor ze binnen kunnen komen. Zorg er daarbij voor dat er geen eten gevonden kan worden. Helaas lukt dat niet altijd. In dat geval kun je de dieren het best verjagen. Effectief en diervriendelijk.

Welke dieren wil je verjagen?

Honden

Helaas is het niet helemaal te voorkomen dat je tuin als uitlaatzone wordt gebruikt. Natuurlijk wil je de beestjes verder geen kwaad doen. Gelukkig zijn er een aantal manieren om honden uit je tuin te verjagen:

Maak het voor de hond erg onaantrekkelijk in je tuin door het plaatsen van de Cat & Dog free. Dit schrikt de hond af maar brengt geen schade aan. Het apparaat produceert een hoge piep die de honden vervelend vinden waardoor ze jouw tuin gaan vermijden.

Katten

Helaas kun je niet helemaal voorkomen dat je tuin als kattenbak wordt gebruikt. Het zijn soms eigenwijze beestjes en ze doen waar ze zelf zin in hebben. Gelukkig zijn er een aantal manieren om katten uit de tuin te jagen:

  • Verjaag de beestjes met behulp van Cat & Dog free met ultrasoon geluid. Dit schrikt de katten af door de hoge piep. Hierdoor vermijdt de kat jouw tuin. Dit geluid is niet te horen door mensen.
  • Gebruik KattenSchrik, een strooikorrel met een geur waar katten een hekel aan hebben. Je strooit de korreltjes op plekken waar de katten de tuin binnenkomen en daar waar ze hun behoefte doen en na een paar dagen houden de katten het voor gezien.

Marters

De marter is een beschermde diersoort. Daarom mag je ze alleen verjagen en dus niet bestrijden. Er zijn diverse manieren om de marter te verjagen. Met deze tips kom je van een marter af:

  • Verjaag de marter met behulp van ultrasoon geluid. De Marten free houdt de marters effectief uit de buurt van je huis en de auto. Het geluid schrikt het beestje af en maakt de omgeving voor hem heel onplezierig, waardoor wordt voorkomen dat je huis gebruikt gaat worden om te nestelen of voor prooiopslag. Of dat de bedrading van je auto wordt doorgeknaagd. Er is een speciale Marten free die je onder de motorkap kunt leggen, zodat de auto ongemoeid blijft.
  • Zorg dat alle gaten en kieren goed zijn afgedicht en dat de marter dus lastig naar binnen kan glippen. Kippengas kan hiervoor effectief zijn.

Mollen

Mollen zijn zeer bedreven gravers en maken op die manier hun jachtgebied. Ze doorlopen de gangen meerdere keren per dag als onderhoud en controleren de gangen op voedsel. Bij het graven van de gangen werkt de mol de grond via een gang naar boven. Deze grond vormt zo een molshoop. In jouw tuin is dit vervelend en kan dit veel schade veroorzaken. Dit kun je tegen mollen doen:

Ervaar je overlast van een mol in jouw gazon? Dan kun je mollen verjagen met behulp van de ultrasone verjager Mole free. Het apparaat produceert een hoge piep die de mol vervelend vindt, hierdoor verlaat hij jouw tuin en zoekt hij een nieuwe plek.

Muggen

Last van muggen in huis, bah! Soms maken ze je het leven behoorlijk zuur. Probeer ze verjagen op deze manieren:

Verjaag muggen met het ultrasone geluid van Mosquito free. Het apparaatje verspreidt een zeer hoog geluid wat mannelijke muggen nabootst, hierdoor smeren de vrouwelijke muggen hem. Aangezien het de vrouwtjes zijn die steken, is je probleem zo opgelost.

Muizen en ratten

Muizen en ratten moet je altijd verjagen, ze gaan namelijk niet snel uit zichzelf weg. Hieronder een aantal tips voor het verjagen van muizen en ratten:

  • Gebruik de ultrasone verjager Mouse & Rat free. Er zijn verschillende soorten apparaatjes, met batterij of voor in het stopcontact. De double protect variant geeft, naast het voor de muis en rat vervelende geluid, ook nog eens trillingen af aan de elektrische bedrading, wat een extra werking geeft.
  • Ratten en muizen komen voornamelijk af op voedsel. Laat geen etensresten rondslingeren en ruim het aanrecht altijd goed op.
  • Voorkom zoveel mogelijk dat muizen en ratten überhaupt binnenkomen. Dicht gaten goed af; muizen komen al naar binnen door een gat van een halve centimeter.

Spinnen

Spinnen in huis? Eigenlijk best fijn, want ze vangen allerlei kleine beestjes voor je weg. Maar ja, niet iedereen wordt enthousiast van hun aanwezigheid. Ben je er bang voor? Dan kun je ze spinvriendelijk verjagen:

Maak gebruik van de ultrasone verjager Spider free. De frequentie komt overeen met de vibratie van het web wanneer er een prooi is gevangen. Het continue 'trillen' van het web zorgt voor te veel spanning voor de spin, waardoor hij kiest om te vertrekken.

Wespen

Wil je wespen niet te dicht bij je in de buurt? Leid ze om de tuin door het nep-nest WespWeg. Door het plaatsen van dit imitatie wespennest denk de wesp dat een andere soortgenoot hem al voor is geweest. Wespen bouwen geen nesten bij elkaar in de buurt maar houden afstand. Zo blijven ze tot wel zes meter op afstand. Ideaal voor in de tuin, op het terras of het balkon.

Verjagen door ultrasoon geluid, hoe werkt dat?

Ultrasoon verjagen, misschien heb je er al eens van gehoord… Een ultrasone verjager is een apparaat dat een hoge piep produceert wat het dier vervelend vindt. Hierdoor wordt de plek onprettig voor het dier om langer te verblijven. Het pakt zijn biezen en gaat op zoek naar een andere plek.

Het is belangrijk dat het apparaat goed geplaatst wordt. Enerzijds moet het geplaatst worden op een plek waar de dieren graag zitten om effectief te zijn. Anderzijds verstoren muren en meubels de geluidsgolven; hierdoor kan het apparaat zijn werking niet goed doen. Stop het product bij voorkeur in een stopcontact dat niet te laag bij de vloer zit om voldoende geluidsgolven door de hele kamer te verspreiden.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.