green-lawn-grass-close-up-2000px

Gazon

Een gazon is een veld met kort gemaaid gras. Meestal gelegen bij een huis of gebouw. Een gazon wordt vaak goed onderhouden. Door het bijvoorbeeld goed te bemesten en regelmatig te maaien. Wil je aan de slag gaan met het gazon? Hier vind je al onze artikelen.

Shop alles voor gazon

Gazon onderhouden

lawn-in-two-2000px

Gazon onderhouden? Zo ga je voor een diepgroen gazon

Ziet jouw gazon eerder geel dan groen? Of heeft je gazon last van wat kale plekken? Grote kans dat je dit kan oplossen door het gazon goed te onderhouden en zo te herstellen. Ook wanneer je gazon er wel mooi groen uit ziet, is het belangrijk je gazon te blijven onderhouden.

Alles over gazon onderhouden

lawn_problems_empty spots-2

Gazon verticuteren Alles wat je moet weten

Voor een überstrak gazon is verticuteren belangrijk. Uhhh, verticuwattes? Om het simpel uit te leggen: verticuteren is een techniek om de vilt- en moslaag van het gazon te verwijderen. Deze laag moet je zo nu en dan verwijderen om het gras goed te kunnen laten groeien.

Alles over verticuteren

Gazon-AZ mest

Een diepgroen gazon? Start met gazon bemesten!

Wil je ook een mooi, groen en sterk gazon? Gras heeft naast water en een wekelijkse maaibeurt ook voldoende voeding en kalk nodig. Maar ook de bodem is heel belangrijk - dit is namelijk de basis voor een sterk gazon. Hier lees je alles over het bemesten van het gazon.

Alles over gazon bemesten

Gazon-AZ+ 3

Gazonbemesting in de zomer? Alles over de tweede bemesting

Bemesten is belangrijk voor een mooi, groen gazon. Maar waarom moet je het gazon eigenlijk een tweede bemesting geven? En wanneer doe je dit? We vertellen je alles over bemesting in de zomer.

Alles over tweede bemesting

AZ-Kalk 4-1

Gazon kalken? Zo doe je dat!

Een gezond, groen gazon is zeker niet vanzelfsprekend. Soms is het gazon meer geel dan groen of groeit er mos en onkruid in. De oorzaak? Vaak is er een link te leggen met de zuurgraad van de bodem. De oplossing in dat geval? Kalk strooien. 

Alles over gazon kalken

1103170 - gazon-az+ family

Gazon-AZ+, dé innovatie in het bemesten van het gazon!

ECOstyle lanceert de eerste meststof die stikstof uit de lucht gebruikt om het gazon te bemesten. De exclusieve stikstofbindende bacteriën binden extra stikstof uit de lucht en zetten dit om in voeding voor de plant. 

Alles over Gazon-AZ+

Word lid van de ECOstyle community!

Ontvang praktische tips, advies en inspiratie rechtstreeks in je inbox! Samen zullen we jouw groene avontuur tot een groot succes maken.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.